Valg af webudbyder til ewand.dk

Jeg vidste fra starten, at mit CMS skulle være Drupal, og derfor ledte jeg efter Drupal-udvikleres anbefalinger. Fra en hurtig Google-søgning dykkede jeg ned i Drupal Danmarks forum. Jeg besluttede mig til at se nærmere på Gigahost.

Jeg havde ikke en lang udvælgelsesproces i tankerne, og mine krav var ikke store. Jeg klarer det meste selv og skal egentlig blot have lagerplads, PHP og en MySQL-database.

Her skuffede Gigahost ikke:

  • Lagerplads: over 6 GB til hver bruger. Dermed har jeg nok til at oprette flere hjemmesider, også til resten af familien. Jeg havde forventet nogle hundrede MB, så denne mængde kan jeg absolut kun påskønne. Underholdende nok praler Gigahost (i stil med Google) med en i realtid konstant stigende lagerplads på forsiden.
  • PHP: Gigahosts standard er version 5.2 - dermed er de fremme ved nyeste udgave. Tilmed giver de mulighed for at køre PHP4. Dette kunne senere være nyttigt hvis jeg finder ældre software, der ikke kan køre på PHP5.
  • MySQL: Man bør forvente at kunne administrere sine egne databaser fra en phpMyAdmin-grænseflade, og dette er da også tilfældet hos Gigahost.

Bestilling af webhotel var fuldt automatiseret og var bogstaveligt talt overstået på 5 minutter, hvorefter jeg kunne glædes ved en god grænseflade der gav mig mulighed for at styre alle aspekter af min konto. Herfra kunne jeg bl.a. bestille domænenavn.

Jeg fandt et par ting mere i kontrolcentret, som gør min brug af Drupal på Gigahost nem:

  • Databaser: Her kan jeg selv oprette egne databaser - og dermed kan jeg overskue hele forløbet af den nye Drupal-installation.
  • Værktøjer - Periodiske job: Jeg kan selv oprette CRON-jobs, og det kan jeg drage nytte at til Drupal, som således kan meddele status på nyeste versioner af Drupal og dens moduler. Gigahost kører Debian Linux og en Apache webserver, og en komplet vejledning til at oprette CRON-jobs er at finde i Drupal-håndbogen. Dette bør være en af de første ting du gør når du opsætter Drupal. Hos Gigahost var der ingen ben i dette, man udfylder blot en formular, så det er ikke nødvendigt at kende til Linux-metoden.
  • Domæner - {NAVN}: Når man klikker på det domænenavn, man har ønsket og bestilt, kan man "se" sin nye hjemmeside via en midlertidig URL.

Selvom Gigahost bestiller domænenavnet for en hos DK Hostmaster, har de i sagens natur ikke kontrol med processen derfra. Derfor skal man selv holde øje med sin e-mail - man kan nemlig ikke "se" sin hjemmeside før man første gang har logget på hos DK Hostmaster for at aktivere sit domænenavn. En lækker ting var iøvrigt at Gigahost sørger for en midlertidig URL til dit nye website - det gør det muligt at arbejde på den nye hjemmeside, selv før DK Hostmaster har fået oprettet den nye adresse.